Verslag 7e ronde KNSB en OSBO competitie
ASV heeft haar koppositie met verve verdedigd tegen Sopsweps ’29. De vriendenploeg “Samen Op Pad Spelen We Een Potje Schaak” uit Bussum en omgeving kreeg in Arnhem met 7-1 klop. Daarmee begint ASV met een punt voorsprong aan het duel tegen concurrent Voerendaal. Bij winst in dat duel is de titel zeker. “Ik hoop dat we het tegen Voerendaal kunnen afmaken. De laatste wedstrijd tegen ’t Pionneke is ook niet makkelijk”, realiseert ASV-captain dat niet alleen ASV, maar ook Voerendaal de promotiekans nog in eigen hand heeft.

Sopsweps ’29 was naar Arnhem gekomen zonder hun kopstukken Johan Booij en Marcel Peek. Daardoor was het krachtsverschil erg groot in het duel dat in het teken van de matzetten stond. Sander Berkhout bereikte tegen Jeroen van der Berg al snel een gewonnen positie. Van der Berg versnelde zijn naderende eind door mat in één toe te laten. Ook Olivier Bruning mocht zijn tegenstander matzetten. Paul Rump kreeg daarvoor wel een daverende koningsaanval over zich heen. Peter Boel zette ASV op 3-0. Dubbele pionwinst was in dit treffen voldoende. Remco de Leeuw overspeelde zijn planloze opponent Gert Pijl. Een wanhoopsoffer van Pijl werd eenvoudig weerlegd. Hierna was het weer tijd voor een matzet. Frank Schleipfenbauer had na een moeilijke partij in het eindspel Arnth van Tuinen in zijn greep. Juist toen de Arnhemse captain materiaal ging winnen, liet ook Van Tuinen een mat in één toe. Het derde mat bracht ASV op 5-0. Later zou ook Wouter van Rijn zijn tegenstander matzetten. In de wetenschap dat Otto Wilgenhof verzuimde zijn gewonnen stelling in winst om te zetten, was de 7-1 winst niet eens geflatteerd. Sluit Venster
 

Ook voor promotieklasser De Toren gloort er weer hoop. Zelf versloegen de Arnhemse schakers SMB 4 met 5½-2½, terwijl koploper Doetinchem op 4-4 bleef steken tegen ASV 3. De Toren staat met nog twee ronden één punt achter op het leidende duo, Meppel en Doetinchem. Tegen het inmiddels gedegradeerde team uit Nijmegen kreeg De Toren geen tegenstand van betekenis. Daardoor kwamen de Arnhemse schakers al snel op 4-0. Jeroen van Onzen opende de score ten koste van Peter Freriks. Anthony Migchels kreeg een stuk te pakken tegen Joost op ’t Hoog en Rein Visée klopte Karel Polman in de koningsaanval. Dat voorbeeld werd gevolgd door Thomas van Nispenrode. Martine Middelveld keek hier lijdzaam toe. Dat het vervolgens slechts 5½-2½ werd, was licht teleurstellend tegen deze zwakke tegenstander.

De Gelderlande, Erik Wille