"En Passant"

Terug index En Passant


 

 

38e jaargang no. 24                               donderdag 24 juni 1999

 

 

Uitslagen interne competitie

31e ronde (17 juni 1999):

de Kort               - Storms                0-1

Steenhuis         - Schleipfenbauer  0-1

E. Belle               - T. van Dijk          1-0

Boonstra          - R. van Belle         1-0

 

Otten                      - Vermeer          2-2

Zunnebeld              - Reijenga          0-1

Rood                      - de Groot         1-0

Eder                       - Sigmond          0-1

Ariëns                    - de Jong           1-0

 

 

v. Vlerken         - Hartogh Heijs       1-0

Stibbe               - Legierse               1-0

Visser               - van Leeuwen        0-1

 

ASV-Bekercompetitie (finale):

Homs               - van Roosmalen    1-0

 

 

 

 

 

 

Bekerfinale: Ook de laat­ste beslissing is gevallen. Guust Homs werd beker­kampioen door Sjoerd van Roosmalen in de finale te verslaan. Sjoerd stond lange tijd beter, liet daar­na remise door zetherha­ling achterwege en ging in de slotfase toch nog onderuit. Guust werd  mede hierdoor ook club­kampioen. Hij bleef Lau­rens Storm­s op TPR net voor (2162-2151). Voor Guust was het sowieso een succesvol jaar want eerder won hij ook al de rapidcompetitie.

 

Vakantie: Aan alles komt een eind dus ook aan een schaak­seizoen. Een ge­slaagd jaar met zeker in de 2e helft van dit seizoen veel schaak­activiteiten. Met genoegen kunnen we dan ook terugdenken aan de door de Stichting Rijnstad aangeboden jubileuma­vond met het "Schaken tegen de Beer" in de persoon van Hans Böhm, natuurlijk ons jaarlijkse ASV-Voorjaars­toernooi, de succesvolle groot­meestervierkamp in Park Sonsbeek met pu­bliekstrekker Victor Korts­noj, Matthew Sadler, Xie Jun en Friso Nijboer en de  afsluitende simultaan, die dankzij het mooie weer buiten kon plaatsvinden en mede daardoor veel bekijks trok en het Open Arnhems Kampioen­schap, dat weer uit de motten­ballen werd gehaald.


Kortom allerlei activitei­ten waarmee ASV van zich liet spreken. Maar het zit er weer op voor een aantal weken. De vakantie staat voor de deur. Even uitblazen om met frisse moed weer te beginnen richting eeuw­wisseling. Graag zien wij u weer op donderdag 19 augustus voor de eerste club­avond. Na 2 vrije avonden start op 2 september de interne competitie. Tot slot wil ik ­een ieder bedanken voor de kopy en ik hoop ook het komend jaar weer van uw informatie gebruik te kunnen ma­ken. Want zonder uw steun lukt het echt niet om u elke week weer te kunnen voorzien van de nodige actuele informa­tie. Prettige vakantie en  tot ziens!!

 

Open Kampioenschap van Arnhem: De 6e ronde leverde in de hoofdklasse een nieuwe koploper op. Otto Wil­genhof nam de leiding over van Remco de Leeuw, die met zwart werd verslagen door Frank Schleipfenbauer. Een verdiende overwin­ning zelfs want Frank nam vanuit de opening het initiatief en kwam beter te staan. Remco  probeerde nog een kwali­teitsoffer maar dit was al min of meer uit nood geboren. Frank gaf zijn voordeel niet meer uit handen en besliste de partij in het eindspel. Otto greep zijn kans en versloeg Erika Belle. In een  open partij moest hij wel nauwkeurig blijven spelen maar hij hield steeds het betere van het spel. Een schoon­heidsfoutje bood Erika nog even een mogelijkheid. Zorgvuldig trok Otto de volle winst uiteindelijk naar zich toe. Otto heeft nu 5 uit 6 en passeerde Remco, die op 42 punt bleef steken. Door zijn knappe winst op Remco nestelde Frank zich op de 3e plaats met 4 uit 6. De 4e plaats wordt met 32 uit 6, gedeeld door Erika Belle, Jan Knuiman en Jan Boersma. Jan Knuiman had steeds voordeel in zijn partij tegen Ruud Wille, die zich tot verdedigen moest beperken. Jan wist geen bres te slaan in de verdediging en legde zich in de tijdnoodfase neer bij een puntendeling. Jan Boersma won in een korte partij van Richard van der Wel, die na het inslaan op g2 een winnende damezet overzag. Achter Ruud, die 3 punten heeft, volgen 5 spelers met 22 punt, t.w. Richard van der Wel, Paul Schoenmakers, Erik Wille, Cees Verkooijen en Bart van Onzen. Paul had in een vooruitge­speelde partij kansen op winst tegen Erik Wille maar benutte deze niet. Ook Cees speelde vooruit en won van Siert Huizinga. Siert speelde in deze partij vol op de aanval maar zag dit niet beloond. Fred Reulink kwam remise overeen met van Onzen en heeft 2 uit 6, Siert sluit de rij met 12 punt. In de eerste klasse veranderde er aan kop niet veel. Lijstaanvoerder de Mol speelde remise tegen Tijs van Dijk en kreeg gezelschap van clubgenoot Puyman. Zij hebben 42 punt. Tijs kwam op 4 punten en staat daarmee gedeeld 3e. Hij werd achterhaald door Theo Jurrius, die wel de volle winst boekte. Bij Nico Schoenmakers kwam het op de laatste seconden aan. Deze waren voldoende voor zijn opponent om onze ASV-er te verslaan. Nico bleef op 3 uit 6. Jan Vermeer ging hem door winst voorbij en heeft 32 punt. In de tweede klasse heeft ons jeugdtalent Tjé Wing Au alleen de leiding genomen met 52 uit 6. Zelf won hij in een spannende partij van Ignace Rood (3 pnt.), terwijl medekoploper Arend Tiecken (nu 2e met 5 pnt.) niet verder kwam dan remise. Gedeeld 3e staat Herman de Munnik met 4 uit 6. Hij won van Murat Duman (22 pnt.). Ook Bert Sigmond verloor. Hij liet een gewonnen stelling liggen en gaf zelfs remise uit handen. Zijn 50% score is wat onder de maat. Kasper Uithof kwam via een reglementaire winst op 2 punten. Er is nog in geen enkele groep een beslissing gevallen. Het wordt dus morgen een spannende slotronde. U bent van harte welkom.