"En Passant"

Terug index En Passant37e jaargang no. 23 donderdag 25 juni 1998

Uitslagen interne competitie

31e ronde (18 juni 1998):

de Kort - v. Willigen 0-1

Schleipfenbauer - R.v. Belle½-½

R.Wille - v. Gemert ½-½

Huizinga - Hajee 1-0

Sigmond - P.Schoenmaker½-½

de Munnik - Dijkstra 0-1

Ariëns - N.Schoenmakers 0-1

Dijkers- Rood 0-1

Verbost- v. Vlerken 0-1

Hartogh Heijs - Visser 1-0Seizoenoverzicht ASV-1: De degradatie van ons vlaggeschip zal waarschijnlijk aan het begin van het seizoen door niemand zijn verwacht. Weliswaar had het team op 2 plaatsen wijzigingen ondergaan. Guust Homs ging weer bij Rothmans spelen en Hemanth Ramanna was niet als vaste speler beschikbaar. Hiervoor in de plaats kwamen Joost Schaeffner, hij speelde daarvoor bij Amersfoort, en Marcel Wildschut schoof door vanuit ASV-2. In de eerste wedstrijd tegen het Amsterdamse DOS, achteraf gezien een cruciaal duel, gingen al belangrijke punten verloren. DOS bleef uiteindelijk net boven de streep. Toen vervolgens ook Euwe en DD werd verloren zag het er al somber uit. Immers men moest ook nog tegen de koplopers ESGOO en Philidor L. Tegen ESGOO zorg- de het eerste bijna voor een verrassing maar bleef toch met lege handen achter. Na deze 4e ronde leek het te gaan lopen toen tegen het eveneens puntloze Purmerend en ASG-1 werd gewonnen. De aansluiting was weer bereikt. Tegen Philidor werd het een ingecalculeerde nederlaag. De punten moest men dus halen in de laatste twee ronden tegen Lewenborg en Utrecht-2. Maar nadat tegen Lewenborg was verloren ging men ook in het rechtstreekse degradatieduel tegen Utrecht-2 ten onder. Bij winst zou men zich nog hebben gehandhaafd. Het mocht niet zo zijn. ASV was gedegradeerd naar de tweede klasse nadat het team in het seizoen 1993 - 1994 naar de 1e klasse wist te promoveren. Nu maar trachten het verloren gegane terrein zo snel mogelijk te herwinnen. Dat zal op zich een zwaar karwei worden. Zeker is inmiddels dat dit het komend jaar moet gebeuren zonder Vincent Deegens, Wouter van Rijn en Tim Remmel. Zij komen in het nieuwe seizoen uit voor SMB.

LAATSTE AVOND: Vanavond geen ronde meer voor de interne competitie. Gewoon een vrije avond waarbij u bv. nog wat kunt vluggeren.

Graag zien wij u weer op 20 augustus a.s. voor de 1e clubavond in het nieuwe seizoen. Ook dan, zoals gebruikelijk eerst weer twee vrije avonden voordat we op 3 september weer starten met de 1e ronde van de interne competitie.

Allemaal een prettige vakantie en graag tot ziens!!!

In deze laatste En Passant van dit seizoen treft u het laatste seizoenoverzicht aan van één van onze teams en wel van ASV-1.

Dit team was nog niet aan bod gekomen in deze

rubriek. Net als ASV-5 en ASV-6 degradeerde ook ons eerste. Gelukkig promoveerde ons tweede, dat maakte weer veel goed. Teamleider Siert Huizinga merkte naar aanleiding van zijn overzicht in de vorige E.P. nog op dat hij had verzuimd Barth Plomp te bedanken voor zijn belangrijke rol als non-playing captain tijdens de laatste wedstrijden juist toen het er om ging.

Barth bedankt hiervoor!!OSBO-competitie: Inmiddels is ook de conceptindeling van de 1e, 2e en 3e klasse van de OSBO-competitie bekend.

De diverse ASV-teams zijn als volgt ingedeeld:

1e klasse B:

1. Wageningen-2

2. Vrij Riant-1

3. Ede-1

4. SMB-5

5. SMB-3

6. GOVA-Velp-2

7. ASV-4

8. Apeldoorn-2

2e klasse C:

1. Doetinchem-2

2. De Cirkel-1

3. UVS-3

4. ASV-5

5. Veenendaal-3

6. Bennekom-1

7. GOVA-Velp-4

8. Rothmans-2

3e klasse H:

1. Wageningen-4

2. Het Kasteel-2

3. De Elster Toren

4. Mook

5. Bennekom-3

6. Koningswaal-1

7. ASV-6

8. SMB-8

De indeling van de 4e klasse, waarin ASV-7 uitkomt volgt pas eind augustus. Dit hangt namelijk af van het aantal teams dat voor deze klasse wordt ingeschreven. Misschien zijn er ook binnen ASV nog wel zoveel spelers die extern willen spelen, zodat er ook weer een achtste team kan worden aangemeld.

Tot slot: Mijn pen is leeg, ik heb niets meer te melden. Ook voor uw redacteur zitten de wekelijkse besognes van En Passant er voorlopig even op. Een ieder dank ik die door het aanleveren van kopy een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van dit bulletin. In september gaan we weer verder en met uw hulp zal dit zeker weer lukken.